STICHTING OPLEIDING COSMETISCHE GENEESKUNDE

Nieuws

Zaterdag 30-09-2023 2e editie KNMG Carrièrrebeurs 

Op 30 september a.s opent het Beatrixgebouw Utrecht haar deuren voor de KNMG Carrièrebeurs. Dit jaarlijkse event inspireert artsen van de toekomst bij hun keuze in een vervolgopleiding. Bijna alle specialismen zijn vertegenwoordigd en vol trots kunnen we zeggen, wij zijn er weer bij!

Terugblik KNMG Carrièrrebeurs 18 juni ’22

Op 18 juni jl. opende het NBC Congrescentrum te Nieuwegein haar deuren voor de KNMG Carrièrebeurs. Dit tweejaarlijkse event inspireert artsen van de toekomst bij hun keuze in een vervolgopleiding. Bijna alle specialismen waren vertegenwoordigd en vol trots kunnen we zeggen, wij waren erbij!

Dit jaarlijkse event inspireert artsen van de toekomst bij hun keuze in een vervolgopleiding. Dit tweejaarlijkse event inspireert artsen van de toekomst bij hun keuze in een vervolgopleiding. Met veel plezier kijken we terug op het organiseren van deze mooie dag. Wat een teamwork, mede dankzij de enorme inzet van onze collega’s, zowel voor als achter de schermen, wisten we in een relatief korte tijd een mooie invulling aan het programma te geven.

Zo waren er verschillende mogelijkheden om onze interactieve ‘duo’ workshops bij te wonen. Ons hoofd opleidingsinstituut      dr. Tom Decates vertelde er ‘alles over onze profielopleiding tot Cosmetisch arts KNMG. drs. Ludy Holst, eigenaar en opleider bij de van Lennep Kliniek gaf de deelnemers een ‘kijkje in de keuken van een cosmetisch arts’. Door deze ‘duo’ workshops ontstond er op natuurlijke wijze een mooie vertaling van zowel de competentieontwikkeling op de werkplek, de cursorische onderwijs vorm als de gehele organisatie van de profielopleiding tot cosmetisch arts KNMG als geheel.

In de drukbezochte SOCG-stand hebben onze collega’s drs. Leanne Wong, drs. Jeannette Hessels en drs. Marguerite van Randwijck zich enorm ingezet om alle enthousiaste geneeskunde studenten en basisartsen te voorzien van antwoorden op brandende vragen en gaven zij praktische tips. Vooroordelen en onbekendheden zijn hiermee weer opgehelderd met veel geïnspireerde e geïnteresseerde jonge artsen van de toekomst als gevolg.

Het drukke verkeer in en rondom de stand, werd mede veroorzaakt door de nieuwsgierigheid die gewekt werd van de passanten. In de SOCG-stand gaven drie professionele kunstenaars gedurende de dag een vertolking van de beursdag op een wit foamboard. Het resultaat: een metersgroot kunstwerk, waar ongeveer alles op staat wat er gezegd is: in beelden, portretjes en tekstballonnen.

Kunstwerk, Verslag van de dag!